Ontdek Parijs met autohuur

Parijs staat niet alleen bekend als hoofdstad van Frankrijk, maar ook als de stad van dé liefde aan de Seine. Voor veel mensen staat een bezoek aan Parijs hoog op het verlanglijstje en gelijk hebben ze. De stad bruist van het leven en is gevuld met bezienswaardigheden en historische gebouwen. Daarnaast vind je er ook tal van musea en gezellige restaurants en cafeetjes om even tot rust te komen. Maar daar stopt het niet. Ook buiten de stadsgrenzen is er ongelooflijk veel te ontdekken!

Huur een auto

Om je tijd optimaal te benutten en zo veel mogelijk te bezichtigen in en rondom de stad is het zeker aangeraden over een wagen te beschikken. Heb je zelf geen auto of verkies je het vliegtuig om in Parijs te geraken, dan kan je in de stad eenvoudig een auto huren. Dit kan ook bij aankomst op de internationale luchthaven die zich aan de stadsgrens bevindt. Er zijn tal van verhuurmaatschappijen die klaarstaan om je van de beste service en deals te voorzien.

Om een auto te huren zul je over een aantal documenten moeten beschikken. Zo zul je een geldig paspoort nodig hebben maar ook een rijbewijs en een creditcard. Dit laatste dient als waarborg voor als zich een ongeval voordoet of als er schade aan de wagen berokkend wordt. Happy Cars is een van die vele organisaties die van je road trip naar Parijs een succes kunnen maken. Maar er zijn ook nog vele anderen, zoals: Avis, Hertz, Europcar en Sixt.

 • Auto huren
 • Paspoort
 • Rijbewijs
 • Creditcard

Bezienswaardigheden

Binnenin de stad vind je een overvloed aan schitterende gebouwen en monumenten die je zeker een bezoekje moet brengen. Zo is er het symbool van Parijs, de wereldbekende Eiffeltoren. Met de lift kan je makkelijk de top van de toren bereiken en genieten van een schitterend panoramisch uitzicht over de hele stad. Op de eerste verdieping vind je een tentoonstelling over dit wonderbaarlijke monument. Elke avond vindt er omstreeks 21 en 24 uur een prachtig lichtspektakel plaats dat de hele toren verlicht. Dit spektakel duurt telkens een paar minuten.

Daarnaast kan je in Parijs ook de Basilique du Sacré-Coeur bezichtigen. Deze wit gekleurde basiliek bevindt zich bovenop de heuvel ‘Montmartre’. Op het grote voorplein kan je op de trappen overigens genieten van een prachtig uitzicht. De wijk Montmartre is daarenboven dé plek om gezellig rond te slenteren. Deze wijk wordt vaak bestempeld als de meest ‘Parijse’ wijk van de stad. Zeer de moeite waard dus! Daarnaast zijn er nog tal van andere schitterende historische bouwwerken te bezichtigen, doe dus zeker wat research voor je erop uit trekt!

Kunst en cultuur

Bovenop al deze prachtige bouwwerken vind je in Parijs tal van musea en tentoonstellingen. Van eeuwenoude kunstwerken tot hedendaagse moderne kunst en van archeologische en historische tentoonstellingen tot exhibities gewijd aan wetenschap en vooruitgang. Wat je ook mag interesseren, Parijs zal het alle eer aan doen! Als je wat geld wilt besparen, informeer je dan zeker over de museumpas voor een aantal dagen. Deze geeft je namelijk gratis toegang tot zo’n 60 verschillende musea binnen de stad. Meer info over deze pas vind je hier.

Van de vele musea die je in Parijs kan bezoeken is er een die zeker in het oog springt. Je hebt er vast wel al van gehoord maar het Louvre is dé trekpleister als het op Parijse musea aankomt. Het stamt uit 1793 en is misschien wel het bekendste museum ter wereld. Het bevat zo’n 35.000 kunstwerken waaronder de welbekende Mona Lisa en de Venus van Milo. Sommige werken in dit wonderbaarlijke museum zijn wel tienduizend jaar oud. Zeker een bezoekje waard dus!

 • Musea
 • Louvre
 • Mona Lisa
 • Venus van Milo
 • Museumpas

Bezienswaardigheden buiten de stad

Niet enkel binnen maar ook buiten de stad van het licht is er ongelooflijk veel te zien en te doen. Zo kan je de tuinen van Monet bezoeken in het Normandische Giverny waar de gelijknamige impressionist gewoond heeft. De tuinen trekken jaarlijks duizenden toeristen en dat is niet vreemd. Hier kom je volledig tot rust in de prachtige rozentuin met kabbelende riviertjes, waterlelies en tal van bruggetjes. Je zal merken dat veel van de inspiratie van kunstenaars afkomstig is van deze prachtige plek.

Ook het prachtige kasteel ‘Château de Versailles‘ loont de moeite om te bezoeken. Het is gelegen in het gelijknamige Versailles. Dit gebouw staat volledig voor luxe en extravagantie en stamt uit de tijd van Lodewijk XIV, die het gigantische gebouw in een 8000 ha groot domein omtoverde. Wil je het volledige gebouw met zijn honderden kamers bezichtigen, dan zal je hiervoor een aantal dagen moeten uittrekken. Bekijk zeker ook de 74 meter lange spiegelzaal waar in 1919 het verdrag van Versailles getekend is.

 • Rondom Parijs
 • Monet
 • Giverny
 • Normandië
 • Versailles
 • Château de Versailles
 • Lodewijk XIV

Culinair

Uiteraard is je trip naar Parijs niet volledig zonder geproefd en genoten te hebben van de authentieke en bijzonder heerlijke Franse keuken. Parijs en de streek er omheen staat bol met zowel kleine pittoreske restaurantjes als grotere ketens met daarnaast tal van gezellige cafeetjes om lekker onderuit te zakken en te genieten van culinaire hoogstandjes. Laat de drukte van de stad even achterwege en geniet van een lekkere maaltijd en een heerlijke Franse wijn in het zonnetje op een van de vele terrasjes.

Er zijn zoveel verschillende plekken in Parijs om te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld Brasserie Réjane dat je vanuit het hippe Nolinski-hotel terugbrengt naar de jaren 20. Het is bovendien centraal gelegen, niet ver van het Louvre en is 7/7 dagen geopend! Bezoek zeker ook ‘La Procope’ een klassieke Franse brasserie die al heel wat klanten gelukkig maakt sinds 1686. Dat kan niet mis zijn dus! Laat je vooral volledig gaan en geniet van de meest romatische stad van Frankrijk aan de Seine.